Известие

Collapse
No announcement yet.

моля за коментар алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• моля за коментар алфа 156

От известно време си търся Алфа 156.Спрял съм се на тази:http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?top...175&f1=details
    Моля за коментар-цена,видими дефекти и т.н.Благодаря.
    156 2.0 TS

Аз бих препоръчал:

1) Хубав оглед, заедно с хора с набито око - дали и къде и колко е била удряна, излизали ли са еърбеци.
    2) Диагностика - на компютър, струва около 35-40 лв.
    3) Добър оглед за ръжда и друга износеност - амортисьори, спирачки и т.н. - на сервизен крик, заедно с диагностиката.

Тогава - сметка цена + разноски след това = покупка или не.

П.П. На снимките не се вижда рамата - може да е случайно, може не. Ако е сменяна, пребоядисвана и т.н., ако лепенките и етикетите там не са както трябва (имаше други теми по този въпрос), значи е имало фронтален удар, който е стигнал до по-навътре, а може би са излизали и еърбеците.

Иначе колата си е хубава...
    Alfa 156 1.9 JTD' 2000

Comment

Според мен, тази кола е пребоядисвана и си личи при гнездото за амортесиорите под капака + някой много се е постарал да измие ДВГ,което ме навява на грозни спомени
      Иначе колегата си каза всичко.Някой , който има/карал/разбира от Алфи, + диагностика и си сметни 500 лв. минимум смяна на консумативи, като винаги има нещо повече от тях за смяна, за съжаление...
      настояща - BMW 3er
      ex. Alfa Romeo 156 - 2006-2007
      ex. Alfa Romeo 164 - 2000 - 2005

Comment

Благодаря.
        Къде точно се намират възд. възгл. и по какво личи дали са излизали?
        156 2.0 TS

Comment

И през ум да не ти минава да я взимаш без диагностика.Повечето Алфи,които гледах,не приличаха на коли.Като ги запалиш и ги закачиш на компютъра,ти идва да се разплачеш.
          А,и още нещо.Сметни си колко ще ти излезе смяната на всички консумативи и си остави още 1000лв. настрани.Повярвай ми-много вероятно е да ти потрябват до месец-два.
          156 1.8 TS

Comment

Ако е дизел Алфата на тестер ти показва дали е гърмял аирбег и даже на колко хиляди км. е станало.Доколкото зная на бензиновата версия няма такива екстри,но аирбега на водача е в кормилото, а на пасажера до него над жабката.Ще познаеш къде са щото пише SRS Airbag . А виж как да разбереш дали е гърмял аирбег така....незнам, може колегите да ти дадат напътствия.
            П.С.Малко офф ама - преди време имаше дискусия за покупки на 156и и че много трудно хубавата кола да ти излезне под 9000 лв., така че не се подлъгвай по евтините цени в автокъщите , а си смятай общо колко ще ти излезе, че ако я купиш 7500 / и ти се наложи да набуташ още 2000 после по чарколяци или да разбереш че само с кораб не се е удряла...
            настояща - BMW 3er
            ex. Alfa Romeo 156 - 2006-2007
            ex. Alfa Romeo 164 - 2000 - 2005

Comment

Доколкото виждам, въпросната кола е на Горубляне. Аз бих те посъветвал да внимаваш, очите ей такива че там какви мошенници има, малиии!!!
              Alfa Romeo 156 1.9 JTD Известна още и като кочина, кокошарник, ама като я изпера на автомифката........

Comment

Първоначално публикувано от Amorphis
                П.С.Малко офф ама - преди време имаше дискусия за покупки на 156и и че много трудно хубавата кола да ти излезне под 9000 лв., така че не се подлъгвай по евтините цени в автокъщите , а си смятай общо колко ще ти излезе, че ако я купиш 7500 / и ти се наложи да набуташ още 2000 после по чарколяци или да разбереш че само с кораб не се е удряла...
                Гледали сме и други филми. Купуваш за над 10 000 и продължаваш до 11 000 и отгоре
                Както се казва поне знаеш какво караш
                ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

Оооо,и други филми има,купуваш за 14000 и ги прайш 20000 и пак не знайш кво караш колкото и да не е смешно
                  2011 Giulietta MA-ex
                  1995 155 1.8 TS 8V
                  2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

Първоначално публикувано от wrc
                    Оооо,и други филми има,купуваш за 14000 и ги прайш 20000 и пак не знайш кво караш колкото и да не е смешно
                    Ох защо ли ми звучи познато Само цифрите са малко по различни :P
                    ALFA 156 1.8TS

Comment

Първоначално публикувано от Lepichi
                      Първоначално публикувано от wrc
                      Ох защо ли ми звучи познато Само цифрите са малко по различни :P
                      Нещо такова .... е и при мен ! Ако можех да върна времето пак бих си я взел :P .... !
                      Alfa156 Against All

Comment

То май е мода това нещо, аз дадох 9000 и след месец + 2000. Сега доволно се возя. Сега малко взе да лопа и проскърцва от окачването ама какво да се прави любовта иска жертви

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Интересно има ли развитие с посочената от колегата колица, някой да знае нещо конкретно? Иначе ми е любимата цветова комбинация
                          sigpic
                          Alfa Romeo 156 2.4JTD
                          Mazda CX-5

Comment

За съжаление в някой случай като моя годината и километрите нямат значение и не дават гаранция за това,че колата няма да има проблеми.Пример:Алфа 156 комби -2001,16900км-реални,13000 лв,до БГ от Германия,а проблеми доста,които вече са почти отстранени.Ето проблемите с които си дойде:2 бр ел.стъкла не работят,дебитомер,пренадуване на турбото,съединител на климатик липсва,счупена кутия въд.филтър.Според мен и късмета играе голяма роля!Иначе съм много доволен и супер ме кефи колата!
                            Грях е, да я нямаш!!!АlfaRomeo-156SW/2.4JTD/Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm TI

Comment

Първоначално публикувано от sitalk
                              За съжаление в някой случай като моя годината и километрите нямат значение и не дават гаранция за това,че колата няма да има проблеми.Пример:Алфа 156 комби -2001,16900км-реални,13000 лв,до БГ от Германия,а проблеми доста,които вече са почти отстранени.Ето проблемите с които си дойде:2 бр ел.стъкла не работят,дебитомер,пренадуване на турбото,съединител на климатик липсва,счупена кутия въд.филтър.Според мен и късмета играе голяма роля!Иначе съм много доволен и супер ме кефи колата!
                              Забрави едната нула на километрите И забрави да споменеш, че кутията въздушен филтър още се търси, и окаяно състояние на колата отдолу благодарение на невероятните химии които ползват швабите по пътищата си
                              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                              sigpic
                              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                              X